Ona boşu boşuna sabah yıldızı dememişler. Yaklaşık saat 3'de doğuyor ve şaheser parlaklığı ile sabaha kadar doğu ufkunu süslüyor. Aslında biraz dikkat etseniz güneş doğduktan sonrada onu gökyüzünde uzun süre takip edebilirsiniz.
20 Haziran günü hilal şeklindeki Ay ile yan yana poz verecekler. Sahurdan sonra yatmıyorsanız muhakkak bu güzele bir bakın. Unutmayın güzele bakmak sevaptır. Ö Bu resmi iki sene önce sizinle paylaşmışım. Venüs'ün ne zaman parlak olduğunu, güneşten ne kadar aytıldığını göstermek için. En büyük sabah uzanımı 3 Haziran tarihindeydi ama aynı parlaklığını bugün bile koruyor. Teleskop ile baktığınızda onu ilkdördün evresinde görürsünüz yani Ay gibi evreler gösterir. Venüs çok güzel ama dünyamızdaki güzellere benzerler, dışından baktım yeşil türbe, içine girdim estağfurullah tövbe.
Venüs dolunVenüs evresinde (üstkavuşum) dünyamızdan çok uzakta olduğu için parlaklığı ve açısal çapı çok küçük olur. DolunVenüs evresinden çıktıktan sonra yavaş yavaş parlaklaşır, neden gittikçe dünyaya yaklaşır da o yüzden. En parlak olduğu dönem ilkdördün evresinde (en büyük akşam uzanımı yöresi) olur sizin de yazdığınız gibi. Fakat o evreden sonra gittikçe biz Venüs'ü hilal evresinde görürüz, yani Ay gibi. İşte bu sırada hilal evresine girmesine rağmen parlaklığı hemen azalmaz çünkü dünyaya yaklaşıyor ve açısal boyutu büyür. YeniVenüs evresinde artık güneş ile beraber doğup battığı için göremeyiz ve sabahleyin görülmeye başlar. Burada ise benzer evreler tersine gelişir. Sevgilerimle...